Let's make Our World Better! 

                            Gold Life (Gaia Group)

                          EARTH SOS!
                             THERE IS NOT PLANET BLet's make Our World Better!!

Συγκάτοικοι στον πλανήτη


«Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος μπορεί να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα». 
*Μαχάτμα Γκάντι
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε γιατί συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που είναι ο προστάτης των ζώων για την Καθολική Εκκλησία. Με το πέρασμα των χρόνων όμως η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου κι όχι μόνο τα απειλούμενα.

Ακόμα η 2α Οκτωβρίου (ημέρα γενεθλίων του Μαχάτμα Γκάντι) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παραγωγικών Ζώων, αφιερωμένη στο βασανισμό και τη θανάτωση αθώων ζώων για τροφή και προϊόντα χρήσιμα στους ανθρώπους.

Στην Αργεντινή η Ημέρα των ζώων εορτάζεται στις 29 Απριλίου ως φόρος τιμής στον Dr Lucas Ignacio Albarracin, που ήταν ο ιδρυτής της Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων στην Αργεντινή και εισηγητή του νόμου περί προστασίας τους.

Ισως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι για μας τα δίποδα μια ευκαιρία να ξανασκεφτεούμε τη στάση μας απέναντι στα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη, που είναι εξίσου μοναδικά σαν εμάς.

Μοναδικά

Το ξέρετε ότι οι γάτες νιαουρίζουν μόνο όταν απευθύνονται στους ανθρώπους; Οτι το «μουου» μιας αγελάδας ηχεί σε διαφορετικό τόνο ανάλογα με την περιοχή από την οποία προέρχεται; Ή ότι οι νυχτερίδες στρίβουν πάντα αριστερά όταν βγαίνουν από τη σπηλιά τους; Αυτά είναι ελάχιστα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των θαυμάσιων πλασμάτων που ζουν στον πλανήτη μας, που πλουτίζουν τον κόσμο μας και που ο ανθρωποκεντρισμός σας δεν σας αφήνει να τα εκτιμήσετε.

Είναι επίσης γνωστό πως κι εμείς τα ζώα έχουμε συναισθήματα και υποφέρουμε όπως εσείς. Εχουμε δικαιώματα ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη. Μόνο που δεν έχουμε φωνή. Μπορείτε να γίνετε εσείς η φωνή μας και να διεκδικήσετε τα δικαιώματά μας πάνω στη Γη. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι μια καλή αρχή για δράση και για να σας πείσω θα σας μιλήσω πάλι με αριθμούς.

* Το 80% από το 1 δισεκατομμύριο σκυλιών και γατιών του πλανήτη είναι αδέσποτα ή παραμελημένα.

* Από τα 60 δισ. παραγωγικά ζώα τα περισσότερα δεν τυγχάνουν «ανθρωπιστικής» μεταχείρισης.

* Εκατομμύρια άγρια ζώα σκοτώνονται ή πωλούνται παράνομα στη μαύρη αγορά κάθε χρόνο, αξίας 10 δισ. δολαρίων.

* Τα μισά από τα θηλαστικά του πλανήτη έχουν πληθυσμό που διαρκώς ελαττώνεται, ενώ περισσότερο από το 1/3 απειλείται από εξαφάνιση.

* Χιλιάδες οι περιπτώσεις κακοποίησης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων κάθε μέρα.

* Κανένας δεν απαριθμεί τα ζώα που πέφτουν θύματα των φυσικών καταστροφών.

Εργα και όχι λόγια

Θα με ρωτήσετε, φυσικά, τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξουν όλα αυτά. Να είστε ενεργοί φιλόζωοι κάθε μέρα κι όχι μόνο την 4η Οκτωβρίου. Ορίστε μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε.

* Ενώστε τη φωνή σας με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και απαιτήστε από την πολιτεία και τους συνανθρώπους σας να προστατεύουν τα ζώα.

* Προσφέρετε όποια βοήθεια μπορείτε στις Οργανώσεις για ζώα. Εκτός από οικονομική, μπορείτε να βοηθήσετε στη μεταφορά ζώων, στις στειρώσεις, στα μπαζάρ και σε ένα σωρό δουλειές που προσφέρουν οι εθελοντές των σωματείων.

* Επισκεφθείτε ένα καταφύγιο με ζώα για να είστε σε επαφή με τη δουλειά που κάνουν πιο ενεργοί φιλόζωοι.

* Προωθήστε την ιδέα της φιλοζωίας. Πολλοί αγνοούν την ύπαρξη παράνομων εκτροφών, αγοραπωλησίας άγριων ειδών ή τους νόμους και τις ποινές για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων.

* Μην κλείνετε τα μάτια στις κακοποιήσεις, δηλητηριάσεις ζώων.

* Φροντίστε τον τετράποδο σύντροφό σας αλλά και το αδέσποτο που δεν είχε την ίδια τύχη με το δικό σας.

* Εκφράστε τις απόψεις σας για τα ζώα ανοιχτά. Οι φιλόζωοι είστε πολλοί αν ενωθείτε και τώρα έχετε το νόμο με το μέρος σας.

* Τέλος, πείτε ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινό αγώνα για μας, αλλά και στα ζώα, καθώς ο κόσμος σας θα ήταν τόσο φτωχός χωρίς αυτά.

Share on Google Plus

About John Tsipas

Hello, I'm Admin of Gold Life (Gaia Group). Peace and Love to Everyone! Protect Our Planet! Be One of US!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

What's Hot?

Intresting Posts

Blog Archive :